SABİDER MEDİMAGAZİN'DE
09 Nisan 2016 Cumartesi 13:43

SGK Başkanı: “Usul ve esaslarımız çok mu sert? O zaman buyrun konuşalım”

SGK 3’ncü Branş Bazlı Faturalandırma ve Mevzuat Eğitimi’nde konuşan SGK Kurum Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ve SABİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Necmeddin Tan önemli açıklamalarda bulundu. SGK Başkanı Bağlı, usulsüzlüklerin kabul edilemeyeceğini belirtti. SABİDER Başkanı Ömer Necmeddin Tan ise SUT, Sağlık Hizmetleri Satın Alma Sözleşmesi ile mevzuatlarda yapılan değişikliklere dikkat çekti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Sağlıkta Birlik Derneği (SABİDER) işbirliği ile SGK 3’ncü Branş Bazlı Faturalandırma ve Mevzuat Eğitimi yapıldı. 22-24 Mart tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen eğitimin açılışına SGK Kurum Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, SGK Ankara İl Müdürü İsmail SEVİNÇ, SGK Kocatepe Merkez Müdürü Dt. Mehmet Kamil ÇETİN ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Eğitimde konuşan SGK Kurum Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, sağlık alanında yapılan usulsüzlüklere değindi. Usulsüz şekilde kurum ve kamuyu zarara uğratmaya çalışan hiçbir eylemin yapılmasına izin verilmeyeceğini vurguladı. Bağlı, “Usul ve esaslarımız çok mu  sert? O zaman buyrun konuşalım, sektörün önünü mü tıkıyoruz bunuda konuşalım. Tüm bunları gözden geçirmeye varız. Ama tamamamen usulsüz şekilde kamuyu ve SGK’yı zarara uğratmaya çalışan hiçbir eylemin yapılmasına müsade etmeyiz. Nihayetinde bu primleri vatandaşlardan topluyoruz. Bu bize emanet edilen bütçeyi sağlık hizmetinin finansmanı için kullanmak zorundayız. Bunun içinde hukuka uymak zorundayız” dedi.

340 MİLYON REÇETE YAZILDI
Özel sağlık sunucularına 8.9 milyar TL ödendiğini söyleyen Bağlı, hastanelere müracaat eden kişi sayısının 68 milyon olduğunu kaydetti. Yazılan reçete sayısının ise 340 milyon olduğunu belirtti. Bağlı, “Özel sağlık sunucularına ödenen 8.9 milyar TL, tüm hastanelere müracaat edilen kişi sayısı 68 milyon, tüm hastanelerden alınan provizyon  ise 440 milyon adet. Tüm hastanelerde 340 milyon reçete yazıldı. Tüm sağlık giderleri 56 milyon TL olarak da bütçelenmiş.  Bizim için önemli olan sağlık hizmetlerinin nerede sunulduğundan çok etkinliği, verimliği  önemlidir. Bu iş mutlaka kamuda olsun veya özelde olsun gibi bir takıntımız yok. Bizim için önemli olan vatandaşın memnuniyetidir. Sunulan hizmetin etkin,verimli ve hukuka uygun olmasını bizim için önemlidir” diye konuştu.

SABİDER’E DESTEĞE HAZIRIZ
Medula sistemi hakkında bilgi verdi. Her türlü eleştiri ve öneriye açık olduklarını anlatan Bağlı, tek amaçlarının etkin ve verimli bir hizmet sunmak olduğunu vurguladı. Bağlı, SABİDER’e her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

ANLAM VE KAVRAM KARGAŞASI YAŞANIYOR
Yapılan eğitim hakkında bilgi veren SABİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Necmeddin Tan, sağlık sektörünün yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. SUT fiyatının arttırılması gerektiğini vurguladı. Mevzuatlarda yaşanan değişikliğe değinen Tan, anlam ve kavram kargaşası yaşandığını belirtti.  Tek dile vurgu yapan Tan, “Sağlık Uygulama Tebliği (SUT),  Sağlık Hizmetleri Satın Alma Sözleşmesi ve mevzuatlarda değişiklikler oldu, olmaya da devam edecektir. Bu konuda hepimizin yaşadığı sıkıntıların başında anlam ve kavram kargaşası geliyor. Çözüm önerimiz tek ve ortak dildir” açıklamasını yaptı. Mevzuatla alakalı eksik ve yanlış anlaşılmaya imkan veren durumların düzetilmesini istedi.

Bu sitede yer alan bilgiler www.saglikdernegi.com adresi kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Tüm hakları Telif Hakları Yasası'nca korunmaktadır. Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.