Anasayfa | Künye | İletişim | Sağlıkta Birlik Derneği Ana Sayfan Yap Açılış Sayfası Yap | Sağlıkta Birlik Derneği sık kullanılanlara ekle Sık Kullanılanlara Ekle | Sağlıkta Birlik Derneği RSSRSS 28 Mart 2024, Perşembe
Sağlık Bakanlığı Hastaneleri İle Devlet Üniversite Hastanelerinin Dikkatine
27 Ocak 2020 09:14  |  Okunma: 1120  |
“ MEDULA Duyurusu „
(Kurumumuz Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Kurum ana sayfası www.sgk.gov.tr DUYURULAR kısmında yayınlanan 17/01/2020 tarihli duyuru metnidir.) Bilindiği üzere Kurumumuz sigortalıları ve haksahipleri hakkında maluliyet, iş kazası ve meslek hastalığı tespiti, yetkili sağlık hizmeti sunucularınca düzenlenen ve kağıt ortamda ıslak imzalı olarak Kurumumuza gönderilen sağlık kurulu raporlarına göre yapılmaktadır. Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Sağlık Yazılımları Daire Başkanlığımızca; Sağlık Kurulu Raporlarının e-rapor olarak temini için Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) üzerinden elektronik ortamda eimzalı olarak MEDULA uygulamasına entegrasyon yazılım çalışmaları tamamlanmıştır. Bu nedenle, sözkonusu entegrasyon çerçevesinde, Kurumumuz adına düzenlenecek sağlık kurulu raporlarının (HBYS)üzerinden elektronik ortamda e-imzalı olarak MEDULA uygulamasına aktarımı 13/02/2020 tarihi itibariyle başlatılacağından, HBYS ler de gerekli düzenlemelerin yapılması zorunludur. Ayrıca raporlar e-sevk uygulaması devreye alınıncaya kadar elektronik ve fiziki olarak da gönderilmeye devam edilecektir. Konu ile ilgili sorun yaşanmaması ve ilgililerin mağduriyetine meydan verilmemesini teminen Sağlık Hizmet Sunucuları (Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile Devlet Üniversite hastaneleri) tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve tüm önlemlerinin alınması hususu; Önemle duyurulur. (iletişim: Birim Adı: Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü / Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı Reyhan YALÇIN BOZKURT Tel:(312) 458 71 30 Yazılım Destek: medulayeniversiyon@sgk.gov.tr Mevzuat Destek: maluliyetrapor@sgk.gov.tr Adres: Mithatpaşa Caddesi No: 7 Sıhhıye/ANKARA)