Anasayfa | Künye | İletişim | Sağlıkta Birlik Derneği Ana Sayfan Yap Açılış Sayfası Yap | Sağlıkta Birlik Derneği sık kullanılanlara ekle Sık Kullanılanlara Ekle | Sağlıkta Birlik Derneği RSSRSS 07 Nisan 2020, Salı
Sosyal Güvenlik Politikaları - Uzman Hüseyin SÖYLEMEZ
Biyometrik Uygulama
16 Aralık 2013                2271 kez okundu.             Yazar E-posta:hsoylemez@sankotip.com
“ Biyometrik Doğrulamada Dikkat edilmesi Gerekenler. „

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının başlatmış olduğu,biyometrik doğrulama, damar okuma iş ve işlemlerinde sorun yaşanmaması için hastalardan rıza onam belgesi alınması gerekmektedir.

Acil hastalarımızda da damar okuma yapılmasına dikkat edilemlidir.

Şöyleki ; Acil de damar okuma biyometrik doğrulama yapılma zorunluluğu  olmamasına rağmen, Acil olarak düşündüğümüz hastalar muayene sonrası yeşil alan hastası olarak değişmektedir.

İlk kayıtda her hastanın biyometrik doğrulama, damar okuma olarak kayıt altına alınmasının (yeşil alanı acile- acilin yeşil alana )dönüştürülmesinde sorun yaşanmaması için, Acilde Her hastanın (gerçek aciliyeti ilk kayıtda belli olanlar hariç) biyometrik kayıtlarının oluşturulmasına daha sonra yeşil alana dönüştürüldüğünde sorun yaşanmadan işlemlerin yürütülmesi için gereken hassasiyetin gösterilemesini arz/rica ederim.

NOT:    Her hastaya biyometrik doğrulama yapılmalı (istisnalar hariç) rıza onam belgesi alınmalı ve dosyada

saklanmalıdır.

Acilde olsa biyometrik doğrulama yapılmalı ( istisnalar hariç) rıza onam belgesi alınmalı ve dosyada

saklanmalıdır.

Provizyon silmede herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. 45 gün geriye dönük provizyon silinip – alınabilecektir.

Ancak sadece doğrulama yapılan branşta bu mümkün olacaktır.

Örneğin;

A- branşına kimlik doğrulama yapılarak alınan takibin 45 gün içerisinde silme yetkisi SHS lerde mevcut olacak, ancak bunun yanlış branş (B) olması durumunda branş değişikliği yapılamayacaktır.

Rıza Onam Formu ektedir.

Kurşun

İlgili dosyaya ulaşmak için tıklayınız.

Copyright © 2020 Sağlıkta Birlik Derneği Ulusal Sağlık Haber, Köşe Yazısı, Analiz, Fotoğraf ve Video Portalı. Tüm hakları saklıdır.