Anasayfa | Künye | İletişim | Sağlıkta Birlik Derneği Ana Sayfan Yap Açılış Sayfası Yap | Sağlıkta Birlik Derneği sık kullanılanlara ekle Sık Kullanılanlara Ekle | Sağlıkta Birlik Derneği RSSRSS 15 Aralık 2019, Pazar
Sosyal Güvenlik Politikaları - Uzman Hüseyin SÖYLEMEZ
Sağlık Hizmeti Sunucularının Basamaklandırma Genelgesi
13 Kasım 2019                672 kez okundu.             Yazar E-posta:hsoylemez@sankotip.com
“ Sağlık Hizmeti Sunucularının Basamaklandırılması Hakkında Genelge (2019/18) Yayımlandı. „

Yeni Sağlık Hizmet Sunucuları Basmaklandırma Genelgesi Neler Getirdi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 11.11.2019 tarihinde yayımlanan 2019/18 Sayılı Sağlık Hizmet Sunucularının Basamaklandırılması
Genelgesi ile Sağlık Bakanlığı da 11.11 trendine uyarak kısmen de olsa 3B olmak isteyen özel hastanelerin basamaklandırılmasında koşul indirimine gitti. Yeni Genelge ile;
·  2019/10 Genelgesi yürürlükten kaldırıldı.
·  Üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusu olmak isteyen Özel Hastaneler sadece 3B olarak basamaklandırılabilecek.
·  2019/10 Genelgesi ile tamamında hizmet verilmesi istenen İç Hastalıkları Yan Dal Uzmanlıklarından; Nefroloji, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Tıbbi Onkoloji, Hematoloji ile Yoğun Bakım Yan Dal ( Anestezi Reanimasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Nöroloji) uzmanlık dallarından
en az üçünde hizmet verme şartı getirildi.
·  2019/10 Genelgesi ile yine tamamında hizmet verilmesi istenen Çocuk Hastalıkları Yan Dal Uzmanlıklarından; Çocuk Nefrolojisi, Çocuk Endokrinolojisi ve/veya Metabolizma, Çocuk Gastroenteroloji,Neonatoloji, Çocuk Hematolojisi ve/veya Onkolojisi, Çocuk Nörolojisi, Çocuk Kardiyolojisi yan dal uzmanlık dallarından
en az üçünde hizmet verme şartı getirildi.
·  2019/10 Genelgesinde daha önce belirlenen diğer koşullarda herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Sektöre hayırlı olsun.

Genelgenin aslı için alttaki linki tıklayınız.
İlgili dosyaya ulaşmak için tıklayınız.